30 Eylül 2012 Pazar

Hisarönü Sahhafiye | Konak - Kemeraltı | İzmir

Hisarönü Sahhafiye Ali Haydar Bey'in yıllardan beridir sahaflık yaptığı güzide mekanı. Biz de hem kendisiyle tanıştık, hem de sayesinde "İzmir'de nereden eski kitap bulunabilir?" sorusuna bir çentik daha atmış olduk.

Hisarönü Sahhafiye 15 senedir açık. "Eski" niteliği taşıyan, basımı şu anda yapılmayan pek çok güzel kitabı bulmak mümkün.


Ali Haydar Bey'e "Elinizde günümüzün popüler kitapları ya da üniversite hazırlık kitapları var mı?" diye sorduğumuzda açıklayıcı bir cevap alıyoruz : "Sahhafiye ile ikinci el kitapçıyı birbirine karıştırmayın!"

Hisarönü Sahhafiye aynı zamanda Nadir Kitap'ı kullanarak internet üzerinden satış yapıyor. : http://www.nadirkitap.com/sahaf-detay.php?uyeid=1009

Sahhafiyede kitap kiralama yapılmıyor. Daha önceleri kiralanan kitaplar sayfaları eksik olarak gelmeye başlayınca bu uygulamadan vazgeçmiş Ali Haydar Bey.

Biraz eski kitap merakınız varsa, içeriye girdiğinizde dolaşabileceğiniz üç katınız oluyor. Kitapların yaklaşık %20'si kadarı kayıt altında. Bu da bir kitabı gerçekten bulmak istiyorsanız raflar arasında dolaşmanızı gerektiriyor.

Kitapların çoğunluğunu tarihi, siyasi, edebi ve dini eserler olşturuyor. Bunların aralarından koleksiyonluk ve tarihi eser niteliği taşıyanları bulmak da mümkün.

Sahhafiyede kitap dışında eski plaklar, ebru çalışmaları, tablolar, fotoğraflar ve film afişleri de bulunabiliyor.

Adres:
861. Sokak No:16 Eski Halimağa Çarşısı, Konak, İzmir

Telefon : (0 232) 441 03 76

Harita :
 
Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Hisarönü Sahhafiye

Galeri :













1 yorum: